Over Matchingcolors

voorbeeld van koele kleuren
Collage van koele kleuren

Ik ben Grardie Wismeijer en MatchingColors is de naam waaronder ik werk als kleur- en stijlconsulent. Mijn oorspronkelijke opleiding is HBO Sociale Academie en ik heb jaren in de welzijnssector gewerkt.

Mijn laatste baan was in de Geestelijke Gezondheids-zorg. Sinds 2007 heb ik mijn eigen praktijk voor kleur-stijl- en make-up advies.

Mijn opleiding tot kleurconsulent heb ik gevolgd aan de Academie Voor Image Consultancy, thans “Regien Strategier Opleidingen“. Hier heb ik ook de applicaties “donkere huid”, “make-up” en “mannen en kleur” gedaan. De opje kleurenconsulentleiding kleding-en stijladvies heb ik gevolgd bij Merel van ‘t Wout, bekend van diverse boeken over kleur en stijl.
Ik voel mij zeer betrokken bij de mensen en de wereld om mij heen. Wat drijft mensen, maar ook: hoe zien ze er uit, hoe “verpakken” zij zichzelf. In de welzijns- en zorgsector, waar ik jaren met veel plezier heb gewerkt, is men vooral gericht op het innerlijk welbevinden van de mens. Zorgverleners geven vaak niet zo om het (eigen) uiterlijk. Zelf heb ik het altijd belangrijk gevonden om me leuk te kleden en op te maken, ook omdat ik me dan beter voelde. Vooral gebruik van kleur had daar invloed op. Kleur in kleding, kleur in huis, kleur in de natuur, kleuren van mensen. Ik tekende en schilderde graag en met veel kleur. Toen jaren geleden de persoonlijke kleurenanalyse in Nederland werd geïntroduceerd, heb ik zelf zo’n analyse laten doen. Het was een belevenis, vooral omdat er iets anders uitkwam dan ik had verwacht. Eerst moest ik wennen aan mijn nieuwe kleuren, maar ik zag gewoon dat ik er echt beter uitzag en ik voelde uiteindelijk ook: dit ben ik! Deze ervaring gunde ik iedereen om mij heen, want ik ging steeds meer zien welk effect kleuren hebben op mensen.

De opleidingen voor kleur- en stijlconsulent waren een logisch gevolg. De combinatie met mijn “welzijns”achtergrond legde voor mij de verbinding tussen uiterlijk en innerlijk. In mijn vak laat ik mensen zien hoe ze op hun mooist zijn en daardoor innerlijk en uiterlijk meer in balans komen. Mijn invalshoek is het uiterlijk: hoe kun je met de buitenkant de binnenkant versterken. Ieder mens heeft zijn eigen schoonheid, die vaak bewust of onbewust verborgen blijft. Zelf zien mensen vaak alleen wat ze niet mooi aan zichzelf vinden.

Mijn doel is om mensen hun mooiste kanten te laten zien en te ontdekken hoe mooi ze er kunnen uitzien, waardoor ze zich ook beter gaan voelen en meer zelfvertrouwen krijgen. Dit werk geeft mij heel veel voldoening en energie, omdat mensen eigenlijk altijd blij de deur uitgaan.

Het is prachtig om de unieke schoonheid in ieder mens te ontdekken en tot zijn recht te laten komen.