Kleurenanalyse

De kleurenanalyse bij “MatchingColors”

kleuren voor het warme kleurtype
Collage van warme kleuren

Het doel van de kleurenanalyse is niet alleen te ontdekken welke kleuren je goed staan.
Het doel is te ontdekken welke kleuren jou laten stralen en het beste in je naar voren halen! Om daar achter te komen gaan we kijken wat jouw persoonlijke kleurharmonie is en hoe je dat vertaalt naar de kleuren van je garderobe en accessoires.

Voorbereiding

Vóór de analyse bespreek ik eerst met je hoe je huidige kledingkast er uitziet, wat je lievelings- kleuren zijn en wat juist niet. Je kunt eventueel kledingstukken meenemen waar je over twijfelt, of die je juist mooi vindt. Het systeem leg ik uit aan de hand van duidelijke voorbeelden, zodat je begrijpt hoe het werkt.
Het gaat tenslotte om jou.

De analyse

kleurenanalyse van Lois

Jouw eigen kleuring wordt bepaald door de kleurkenmerken die aanwezig zijn in de pigmenten van je HUID, HAAR en OGEN.
Met behulp van zes kleurkragen gaan we kijken welke kleurkarakteristieken je hebt, in welke combinatie en welke kleurkarakteristiek de belangrijkste is. Die volgorde is belangrijk omdat daarvan afhangt welke van de 78 kleurkaarten de beste is voor jou. De kragen noem ik soms mijn “Toverdoeken”: bij de ene kraag zie je iemand helemaal vaal worden of je ziet juist een soort gouden glans op het gezicht verschijnen. Soms vallen kringen ineens op of vervagen juist. Het leuke is dat je het zelf ook ziet “gebeuren” in de spiegel. Ik probeer je “mee te nemen” in het kleurenspel. Misschien heb je van tevoren wel een idee over welke je eigen kleurkarakteristieken zijn, maar met behulp van de kragen is het pas echt vast te stellen. Dat levert vaak verrassende, onverwachte resultaten op!

Het kleuradvies

Na de analyse adviseer ik je welke kleuren voor kleding, accessoires, haar en make-up het mooist voor je zijn en ontvang je jouw persoonlijke kleurenkaart. Deze kaart heeft een handig formaat zodat je hem altijd en overal bij je kunt dragen.
Ik leg uit hoe je met de kaart moet omgaan. Ik vertaal jouw kleurkarakteristieken naar je – toekomstige – garderobekast. Hierbij zijn je eigen voorkeuren het uitgangspunt. Wat zijn je beste kleuren voor basiskledingstukken, wat zijn je combinatiemogelijkheden, hoe kun je “foute” kleuren die je hebt nog gebruiken, wat doe je met “zwart” als het niet in jouw kleurenpalet voorkomt, welke sieraden en accessoires zijn het mooist voor jou. Ook kan ik je laten zien welke make-up kleuren jou het meest flatteren. Ik schrijf je niet voor wat je moet of mag. Jij moet je prettig voelen. Wat ik doe is je ADVIES geven hoe jij het beste uit jezelf kunt halen: wat jóuw MATCHING COLORS zijn.