Het was geweldig, fantastisch…

Een van mijn klanten die ik nooit zal vergeten is Yolanda. Om haar kleurrijke (!) persoonlijkheid, haar enthousiasme en omdat ze mij vele nieuwe klanten heeft bezorgd. Over haar ervaringen met het kleur-en stijladvies bij mij stuurde ze een mail aan familie en vrienden, die ik in mijn gastenboek mocht plaatsen. Haar verslag geeft een mooi beeld van hoe ik werk en haar complimenten aan mijn adres verwarmden mijn hart…

Lieve zus, vriendinnen en familie.

Hier het beloofde kleurenanalyse-verslag!!! Eigenlijk zou ik het heel kort kunnen maken: het was geweldig fantastisch heerlijk!!!!! Maar daar zijn jullie vast niet tevreden mee…. Maar anders dan me in superlatieven uitdrukken lukt niet, ben ik bang!
Zo ging het…: Gerjanne en ik stegen om 9 uur Dordtse tijd in haar heilige koe en vertrokken richting Capelle a.d. IJssel.
Met een kleine omweg (we gingen 1 afslag te vroeg rechtsaf en belandden bijna op Zuidplein, maar een kniesoor die daar op let!) arriveerden we klokslag op het juiste adres : 10 uur Capelse tijd!
Leuke tuin,mmm, goede eerste indruk! Grardie (aparte naam voor een heel leuke en toch gewone vrouw!) deed de deur open en heette ons hartelijk welkom. (Zij ziet er uit als een oudere uitvoering van die donkere presentatrice van het RTL-nieuws) Na een kopje versterkend vocht en een zeer gezellig praatje (ondertussen probeerden Gerjanne en ik niet al te opvallend haar interieur te bekijken, dat er heel leuk uit zag overigens, heel fris en zeer “persoonlijk” als je begrijpt wat ik bedoel) togen we naar boven, naar de “werkkamer”.
Ik heb het geweten… Er werd een witte badmuts op mjn hoofd geinstalleerd en een idem handdoek om mijn schouders geslagen. Lipppenstift eraf, kortom, ik zag eruit of ik net uit bed stapte na een nachtje doorzakken….
Tja, mooi geestelijk principe: eerst het oude afbreken voordat je iets nieuws kunt opbouwen, nietwaar? Eerst werden toen mijn ogen bekeken door een loep, om de correcte kleur vast te stellen: Blauw, riep ik al. Maar hier presenteerde zich de 1e verrassing: Er bleek een groen randje om mijn pupil te zitten! 50 jaar lang toch gedacht dat ik blauwgrijze ogen had!! Houd je vast, er komt nog meer!
Om te bepalen wat de beste sieradenkleur voor mij is, werden er eerst een zilver- en daarna een goudkleurige doek om mijn nek gedrapeerd. Het effect was duidelijk: Goud is “out” voor mij! Even een noot: Grardie liet ons zelf alles ontdekken, als het ware. Ze gaf niet zelf meteen haar mening maar liet ons eerst zelf kijken hoe mijn huid en ogen “reageerden”.
Afijn, toen ik hier van was bijgekomen, liet ze een aantal grote “kragen” zien.
Elke kraag bestond uit een rij kleurbanen. Elke kraag had zelfde basiskleuren, maar dan in verschillende kleurtonen. Bijvoorbeeld helderrood en gedempt rood, koel rood en warmrood. En dat dan in alle kleuren. Om de beurt werden die kragen om mijn nek gelegd om het effect op mijn uiterlijk te bekijken en door elimineren kwamen we zo tot mijn 3 meest harmonieuze kleurtonen.( Ik hoop dat ik de technische benaming goed heb).
Dit schrijf ik zo in een paar regels, maar dat nam dus best wel aardig wat tijd in beslag.
De uiteindelijke uitkomst was best wel verrassend , dit was de volgorde : koel, helder, diep. Dus GEEN bruin en aanverwante herfstkleuren. Help! riep ik. Ik heb 4 verschillende jassen in het BRUIN! En allemaal vestjes en t-shirts en gilets in herfstkleuren, want die vind ik zo mooi!! En al jaren mijn haar in de HENNA!!! FOUT FOUT FOUT!! Maar het klopt als een zere vinger, die uitkomst! Ik heb het zelf gezien!!!
Maar…gelukkig staat blauw, in al zijn prachtige hemelse variëteiten, wel heel mooi bij mij! En anthraciet en …zwart! (o, die kleur heb ik gemeden als de pest, de laatste 10 jaar) en dezen in combinatie met rozerood, fuchsia, helblauw of..helgroen!! Heel grappig was het moment dat Grardie een groene doek om mijn schouders legde en mijn ogen spontaan groen meekleurden! Wauw!!
O mensen, ik kan nog wel een poosje doorgaan, maar ik denk dat het duidelijk genoeg is voor jullie: Het was (en is) een groot succes! En ik raad het iedereen aan om het ook te doen en dan wel bij Grardie!! Ze is heel lief, vol aandacht , laat je alles zelf ontdekken maar reikt in wijsheid dingen aan. Ze nam ook echt ruim de tijd voor me! Mijn verhaal is ter bevestiging na te vragen bij Gerjanne, die is om en wil nu ook naar Grardie, voor haarzelf! Volgende week gaan we eerst voor mijn vervolg: het stijl-en kledingadvies.
En ik kreeg nog een mooi kadootje na van de Heer: toen we terugreden, bubbelden Gerjanne en ik nog van de adrenaline, dus besloten we nog even bij de kringloop langs te gaan. En laat daar toch een heel mooie, nog bijna nieuwe, donkerblauwe wollen houtje-touwtje jas hangen!! Die hing daar voor mij! Mooi he!!
En het leuke is, ik voel me meteen anders, zelfverzekerder in mijn blauwe jas, wetende dat ik de kleur draag die perfect bij mij past!! Thuis heb ik meteen de kast opengegooid en al het bruin en oranje er uitgekieperd!! Wie interesse heeft, kan het op komen halen!! Lieve allemaal, heel, heel hartelijk bedankt voor dit geweldige kado!!! En dan te bedenken dat ik de helft nog tegoed heb, volgende week !!

Dikke knuffels, Yolanda.