Zomerblues

Het is hartje zomer. Wat hebben we er met zijn allen naar uitgekeken! Vakantie, mooi weer, lange avonden buiten: life is much easier then…

Ik had mij voorgenomen allerlei zaken die in de drukke maanden blijven liggen, op te pakken nu het rustiger is. De meeste mensen zijn met vakantie, dus ook potentiële klanten. Toch merk ik dat er minder uit mijn handen komt, juist nu ik meer tijd heb. Herkenbaar?
Inmiddels ben ik er achter hoe het komt. Ik mis de mensen om me heen, ik mis mijn klanten, want zij zijn het die mij steeds weer inspiratie en energie geven. Elke keer als iemand blij en tevreden de deur uitgaat – dan geeft dat mij een blij en voldaan gevoel. Heerlijk, als je werk je hobby is.


Uitverkoop en nieuwe colllectie.
Nog voor de zomer echt begint ligt de eerste herfst/winter catalogus al op de deurmat.
In de winkels zien we – naast de vele uitverkoopkleding – de nieuwe collectie al hangen.
Via internet dringen nieuwsbrieven van Esprit, H&M, Otto enz. de mode van het nieuwe seizoen al weer op.
Ik zie kleuren die ik nog niet wil zien: wintercollecties zijn nu eenmaal hoe dan ook somberder van kleur. Ik wil nog niet bezig zijn met de herfst, laat staan met de winter!
Maar het is onontkoombaar. Ik zie kledingmodellen die velen van ons niet zullen flatteren, ik zie weer torenhoge hakken, prachtig om te zien, maar waarom willen de –meest mannelijke! – ontwerpers onze voeten en rug toch zo martelen…
Ik zie veel kleuren, van paars en grijs tot, ja echt: oranje! Dat is lang geleden. Als ik zelf oranje aantrek zie ik er direct uit of ik net de mexicaanse griep heb gehad. Maar sommige mensen staat het prachtig.
Om er op je best uit te zien in de komende herfst en winter valt het weer niet mee om net die kleuren en modellen uit te kiezen die jou speciaal flatteren. Met verkoopsters schiet je over het algemeen niet veel op. Volgens hen staat alles je geweldig…
Om miskopen te voorkomen is een kleur- en stijladvies een goede investering voordat je kleding voor het nieuwe seizoen gaat kopen.
Zomermissers
Genoeg over de herfst en winter, het is hartje zomer en ik zie overal vrolijke, lichte kleuren, leuke bloesjes en tunieken, jurkjes, kortom, heerlijke luchtige zomerkleding. Soms ook bijna géén kleding. Mijn mond valt regelmatig open bij wat ik allemaal op straat voorbij zie komen: Leggings in combinatie met naveltruitjes boven blubberbuiken, meisjes en vrouwen strompelend op paalhakken, naveldiepe decolletés die teveel zon hebben gehad, zoveel sieraden tegelijk dat je niet weet waar je het eerst naar moet kijken, moeders die dezelfde kledingstijl dragen als hun dochters van 16…
Maar mannen kunnen er ook wat van. Zodra het boven de 18 graden is zie je steeds meer blote basten en dan bedoel ik niet aan het strand, maar gewoon in dorp of stad. En er zijn toch zoveel leuke, luchtige shirts en overhemdjes.
Toch zie ik altijd nog liever een aardig mens in “foute” kleding dan een stylish chagrijn!


Badpaktips
Kunnen we onze echte of vermeende lichamelijke tekortkomingen verdoezelen met de juiste kleuren en modellen kleding, met badkleding is het lastiger om probleemzones te camoufleren.
Drie tips:
hindert je buik je, kies dan voor een badpak: als je niet echt slank bent, dan staat een badpak sowieso eleganter dan een bikini. En is het nou zo erg als je buik niet bruin wordt?
Kies voor een badpak met een dessin: dit verhult je probleemzones beter dan een effen badpak.
Bonustip voor op het strand: staar je niet letterlijk blind op je minder mooie lichaamsdelen, maar kijk eens naar je mooie kanten en geniet van je vrije tijd en het mooie weer! En… vergeet niet je goed in te smeren!

Geplaatst in:
Artikels door
Gepubliceerd: