Er is meer dan ZWART

We naderen december en vanmiddag zag ik dat de winkels – die al aardig zwart en grijs getint waren – nu helemaal volhangen met ZWART. Deze kleur heeft een magische aantrekkingskracht op vrouwen, want bijna iedereen grijpt ernaar.
Uit een Britse internetpeiling ( missbutterfly.co.uk) onder 2500 bezoekers blijkt dat de gemiddelde vrouw 110 kledingstukken heeft. 45 daarvan zijn zwart. Als reden werd gegeven “dat zwart bij alles past en goed afkleedt.” Zwart wordt dus gekozen als “veilige” kleur die ook nog eens afslankt.
Zwart veilig?
Zwart is echter niet zo “veilig” als bijna iedereen denkt! Het staat echt niet iedereen. Afhankelijk van de kleuring van je huid, ogen en haar flatteren bepaalde kleuren of kleurschakeringen je wel of niet. “Verkeerde” kleuren laten je er moe of flets uitzien. En als dat ergens voor geldt is het voor zwart. Als zwart je kleur niet is en je draagt een zwarte jas of colbert dan lijkt het net of je hoofd niet bij je romp hoort, bovendien zie je ineens de kringen onder je ogen, of je denkt: wat zie ik bleek vandaag.
Zwart als slankmaker?
Over het algemeen kleedt zwart inderdaad af. Lichte kleuren halen als het ware naar voren, donkere kleuren drukken naar achteren.
Maar… als zwart je kleur niet is verliest het grotendeels het afslankende effect . Het tekent je gezicht, je valt op doordat je als het ware niet in balans bent. Je kunt er massief uitzien.
Voor een afslankend effect zijn andere foefjes. Kies bijvoorbeeld een andere donkere kleur die wel bij jouw eigen kleuring past, zoek het in stoffen die niet accentueren, zoals gladde, soepele, maar niet te dunne, plakkerige stoffen en zoek het vooral in de juiste modellen.

Geplaatst in:
Artikels door
Gepubliceerd: